Jdi na obsah Jdi na menu
 


Trackmania 2:Canyon

Prozatím nová rubrika pro ty, kteří jezdí, nebo se zajímají o TM2.

Ze zkušenosti vlastní, i ostatních hráčů TM, je přechod na prostředí canyon snadnější pro hráče united, než pro hráče jezdící pouze stadion. Prostředí je vzhledem podobné desertu, v chování autíčka lze nalézt prvky desertu či coastu. Tratě jsou hodně o smyku, je ho potřeba naučit se ho ovládat, protože autíčko výrazně nezpomaluje.

  Pro hráče znalého TM tu jsou dvě novinky, ketých si nelze nevšimnout. Tou první jsou někdy opravdu hodně dlouhé skoky. Druhou novinkou je obří loop, je to opravdu chuťovka a asi zatím nejtěžší prvek na trati, pokud je použit Sytém hry vychází z enginu TMS, herni systém je v podstatě TMU, ale neobjevují se tu bugy z TMF, jako jsou třeba špatně slícované bloky. Lze tu použít 3D skiny z carparku. Je tu omezeni v tom smyslu, že autíčko nebude pak mít model poškození a nebudou mu svítit světla, protože ty se tu řeší trochu jinak. Taky ne všechy skiny jsou bez chyb, pak se tu použít nedají. Do budoucna se ještě počítá s možností tvorby vlastních bloků při stavění tratí. Též se dají očekávat zajímavé skiny autíčka, obsahující model poškození.

Systém player page, na maniaplanet je přesnou kopií z TMF. Jako měna je tu použito platidlo "planets", česky planety, či planetky. Počítá se s jejím použitím podobně jako s "coppers" v TMF. Model poškození je v TM2 novinkou a jedná se o třešničku na dortu, protože ono poškození je pouze vizuální, nemění chování autíčka a není viděno ostatními hráči.

Graficky vypadá TM2 velice dobře, a protože engine není úplně nový, bez problému jede i na PC, kde jezdíte TMF. Návykovost je pořád výborná, jen je třeba brát na vědomí, že zatím je v TM2 pouze jedno prostředí, a ne každému sedne chování autíčka. Avizovaná videa vypadají pěkně, ale něco jiného je na to koukat a něco jiného to hrát :) Přesto je to pokračování TM, o kterém je vyplatí uvažovat, a hru můžu jen doporučit.

Na TM 2 běží dva DiK servery, a to DiKMike a Večierka.

Koupit TM2 canyon je možné zde.

Odkaz na fórum TM2 je zde

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nedoporučuji !!

(PapadosRulos, 8. 9. 2012 12:46)

Nedoporučuji!! Hra je o ničem takové jezdíš a nejezdíš tak nějak jen ani né simulace jízdy spíš je to o tom imitace hry na jízdu která nemá smysl hraní graficky pěkné hratelně nuda!Můj Názor !!!Na hru že se budeš učit někoho kdo hru vymyslel tak jeho názor na jízdu se budeš učit!Pro mě nesmysl!Je to pěkné ale jinak to stojí za HOVNO !!!

jentak

(Denny, 7. 4. 2012 18:13)

a da se koupit jinak než platební kratou přez internet? ja nebudu jim davat cislo moji karty.... prosim dá se to koupit v některém obchodě? ... děkuji

Re: jentak

(DiKMike, 20. 4. 2012 8:15)

v česku se TM2 oficiálně neprodává, byť díky komunitě je v i české verzi. Nejvhodnější je TM2 koupit přes uvedený odkaz, nestane se že seriový číslo nefunguje. Pokud nejseš vybaven kartou pro nákup po netu můžu ti ji koupit já. Řešil jsem to takhle asi 8 lidem, není v tom problém. Pokud máš zájem, napiš mě na email mike.free@centrum.cz